En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

tisdag 10 september 2013

Kalle kör Jackknife pullups nu. Gustav behöver HJÄLP!

 Nu har Jag (Kalle) gått vidare till steg 3 i pullups och kör därmed Jackknife pulls. Känner direkt att belastningen på skuldror och övre ryggen har ökat. Målet är att klara 20 x 3 st och just nu är jag på 15 x 3 efter 4v träning på detta steget.

Här under försöker jag visa hur övningen går till. Orsaken till att jag har fötterna uppe på en låda är att jag ska kunna hjälpa till lite med benen och där med minska tyngden när jag gör pullupsen.

Gustav har problem med steg 8 och tar gärna emot tips om hur han ska klara detta steg. Här är en länk till videon som visar hur han har tränat http://www.youtube.com/watch?v=Nm1qaKqlgMM

Kolla gärna in denna videon också, här testar Gustav lite nya Human flag moves http://www.youtube.com/watch?v=Qbr85l3rFQk

1,Utgångsläge på Jackknife Pullupsen. Tänk på att alltid spänna axlarna.


Ligamenten och ledkulan hamnar i ett öerbelastat läge ifall du inte spänner axlarna när du hänger

.2,Slutposition. Hjälp dig upp med hjälp av dina sträckta ben.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar