En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

måndag 23 december 2013

Julträning!:)

Hej och God Jul på er!!
Idag var det dags för lite julträning, så man kan äta gott och ha gott samvete;)
Gustav och Lucas körde pullups med handduk. Det kändes riktigt bra! Tror det är medicinen för att vi båda ska gå vidare mot en arms pullups. Lucas körde 3x5 på varje arm, riktigt bra jobbat! Gustav körde 3x6 på  varje arm.Vi har även lite bilder från ca 11 månader sen:) Som ni ser så har det hänt en del, riktigt kul att vi fortsätter att utvecklas! Lucas har också börjart på programet Solitary Confinment i CC 1.    

Utgångs position. 

Slut position.

Utgångs position.

Slut position.

6 kommentarer:

 1. Yeah! Grymma resultat och tinga övningar! Är själv riiiktigt nyfiken på denna metod efter att ha sträckläst CC när jag fick den i brevlådan för någon dag sedan! Har tränat i ca 2 år varav de senaste månaderna nästan enbart med kroppen som motstånd, förutom barbell squats, gillar det starkt då träning på så sätt fyller en funktion och därmed mening.
  Sökte efter ett mer strukturerat träningsupplägg inom calisthenics och beställde CC av ren nyfikenhet och efter att ha läst den känner jag mej sjukt inspirerad och motiverad då hans filosofi känns förnuftig, naturlig.

  Eftersom jag under det senaste halvåret tränat så ofta jag kunnat, till skillnad från tidigare när jag lyfte vikter och drog i kablar (= svårmotiverad), så är min enda tveksamhet inför att börja följa CC vilket program jag ska välja. Att gå från 4-5 dagar i veckan till endast två, med till synes enkla övningar (jag tänker börja alla från steg 1), känns konstigt. Jag förstår logiken bakom detta då man på så sätt även låter leder och senor hänga med i utvecklingen men jag misstänker att det kommer leda till en viss rastlöshet :)

  Nu till frågan: hur har ni gjort, har ni följt CC från steg 1 på alla övningar och börjat med New blood? Min första tanke var att köra pushups, leg raises, pullups och squats, som rekommenderas men att köra Good behavior, dvs. 3 pass/v., vad tror ni?

  Tack för inspirerande sida! Nu förstår jag att CC även fungerar i praktiken! :)

  God jul!

  Mvh
  David

  SvaraRadera
 2. Hej David!
  Kul att vi kan inspirera dig!:)
  Vi killar som har bloggen har tränat en del innan, så därför valde vi att följa programmet Good behavior. Som Paul Wade säger så är det bäst att börja från steg 1, jag tänkte " att va fan armhävningar mot väggen hur ska de hjälpa mig??". Men efter några månader när det börjar bli lite svårare så kommer du förstå varför du skulle börja så pass basic. Alla de "små" muskler kommer vara till stor nytta längre fram!

  Så har du tränat en del innan så tycker jag du ska följa programmet Good Behavior, när du kört det typ 1 år så kan du börja med Solitary Confinment.

  Hoppas vi kan inspirera dig mer i fortsättningen och hör av dig om du har fler frågor!:)

  /// Gustav, Lucas, Kalle och Olle!

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret!
  Har ju också tränat en del så fr o m igår startar jag med Good behavior, funkar det inte får jag väl backa. Ja när jag först bläddrade i boken tänkte jag: "armhävningar mot en vägg, kom igen!" men efter att ha läst och reflekterat över vad han pratar om så förstår jag hur viktigt det är och fr a hur fel jag tänkt om kroppsviktsträning. Mitt resonemang var fram tills för några dagar sedan (när jag läst ut boken) att hela tiden försöka öka i reps och att det skulle leda till styrka, är väldigt tacksam att jag ännu inte hunnit ådraga mej en ordentlig skada! :O

  Appropå wall pushups så tycker jag direkt det avslöjade var jag är svag; axlarna och armbågarna brände som fan (på ett bra sätt).

  Ja som jag skrev tidigare så är det ju riktigt inspirerande att se att ni kommit så långt på förhållandevis kort tid! Human flag är något jag drömmer om, helt plötsligt har en möjlig väg uppenbarat sej, fett! :)

  Tack för att ni erbjuder fortsatta tips! Kommer säkerligen återkomma! ;)

  Fridens

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag skrev fel om vilket program vi körde.. Vi följde Veterano i början, det är programmet där du tränar 6 ggr i veckan. Har du några fler frågor så bara hör av dig!

   / Gustav

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Aha OK! men "Coach" säger ju att man inte ska börja med ex. bridge innan man är på step 6 i squat och leg raises eller HSPU innan man är på step 6 i pushups. Uppenbarligen verkar det ju inte spela så stor i ert fall då ni gjort grymma framsteg hur som. Känner dock själv att min bålstyrka inte är så utvecklad, blev mer än medveten om detta faktum när jag började med just squats och leg raises, steg ett på båda dessa övningar ger mej ordentlig träning! Så jag väntar med Veterano ett bra tag tror jag.

  Däremot är jag allt för rastlös för endast två träningsdagar i veckan (även om det är väldigt skönt att inte stressa för att hinna med fler pass som tidigare då jag försökte hinna med så många som möjligt/vecka). Så jag kör New blood vol. 2 som finns beskriven i denna FAQ: http://convict-conditioning.com/convict-conditioning-super-faq/ Kollat in den?

  Må väl! Peace

  SvaraRadera