En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

lördag 18 januari 2014

Vad har hänt på ca 8 månader?


Nu har jag tränat CC i ca 8 månader! 

Eftersom jag inte har kommit så långt i stegen så har jag inte börjat bygga särskilt mycket muskler än. Det verkar som att muskelbyggandet kommer mer när man har nått steg 5 och uppåt, enligt vår erfarenhet.

Jag ångrar inte en sekund att jag började med denna träningsform. Nu kan jag göra en clutchflag, elbows lever och muscle ups, Det kunde jag inte innan! Innan när jag enbart gymmade kunde jag få ont i armar och axlar av att bara vända mig i sängen, detta har jag inte känt sedan jag började med CC.

Jag har kört enligt detta schemat och nått dessa stegen:

Måndag: Pullups
Tisdag: Brygga / Nacke
Onsdag: Handstand / Hänga
Torsdag: Mage / Muscle up
Fredag: Armhävningar / Ben
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Utvärdering av mina steg i schemat
Pullups: Gick bra ända fram till steg 4 där jag skulle klara 30x3 men klarade bara 27x3 . Höll på i ca 3 månader och hoppade sedan över detta steg.

Brygga / Nacke: Detta har jag slarvat lite med och är därför bara i steg 3. Det måste bli skärpning på detta då jag behöver stärka ryggen för att klara alla kommande magövningar.

Handstand: Är skitkul men jobbigt! Har gått rätt bra tycker jag. Fastnade på steg 3 i ca 3 månader men gick vidare till steg 4 för att sedan gå tillbaka och klara av mina 2 min.

Underarmar: Jobbade flitigt med denna träningen i början men tröttnade eftersom jag kände att jag hängde mycket på många andra övningar.

Mage: Fastnade på steg 4 men eftersom jag var så nära så gick jag vidare till steg 5 och är där just nu. Har lite problem med att ryggen inte riktigt orkar hålla emot, men jag har diskuterat lite med Gustav och har kommit fram till att jag ska lägga till L-Hold på schemat för att förbättra de muskler som jobbar tillsammans med magen på dessa övningar.

Muscle up: Började köra djupa dips och gick ifrån att inte ens vara i närheten av att klara en muscle up till att faktiskt klara 3 st i rad. De är inte snygga men de funkar ;)

Armhävningar: Armhävningarna har jag nog haft lättast med av alla "movements" är på steg 7 och nu börjar det verkligen kännas i bröstmusklerna efter ett pass.

Squats: Eftersom jag har tränat så mycket ben hos sjukgymnast på grund av min korsbandskada så har jag inte riktigt funnit motivationen till att köra ben på fredagar också. Så det har slarvats lite med denna övning med, skulle säkert ha kommit mycket längre om jag hade satsat på detta.


Nedan ser ni skillnaden på mig efter åtta månaders Convict conditioning träning. Som ni ser så har det inte hänt särskilt mycket med massan, men det är insidan som räknas och jag känner verkligen att kroppskontrollen och styrkan har blivit betydligt bättre. Största skillnaden tycker jag det har blivit på övre delen av ryggen. Delta och "vingmusklerna"  sticker väl mest ut ifrån mängden. Jag vet att muskelmassan kommer komma när jag väl har lyckats gå upp några steg inom mina movements. Man har kunnat se att muskelmassan ökar enormt när man väl har nått högre steg, det ser man tydligt på Gustav och Lucas.


2-13-12-02
2012-10-15 

2013-12-02
2012-10-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar