En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

lördag 4 maj 2013

Armhävningar, Human Flag och stå på händer!

Idag var det armhävningar som stod på schemat!
Lucas körde En arms armhävningar halvägs ner med stöd från andra armen, ja ni ser på bilden. Han gjorde 2x15 på varje arm. Jag körde vanliga armhävningar eftersom jag inte har kommit så långt inom armhävnings progressionerna. Jag körde 2x10.

Vi testade även lite Human flag, sjukt jobbigt! Men vi börjar få in lite mer teknik nu så det är inte lika svårt som innan.
Stod även lite på händer, det är faktiskt roligare än det ser ut kan jag lova! När man börjar hitta balansen och kunna gå lite så är det riktigt kul och bra träning!

Gustav och Kalle gjorde en film om nackträning i veckan, ni får gärna kolla in den. Att ha en stark nacke är väldigt viktigt, eftersom om nacken blir skadad så kan det vara svårt att fixa... så varför inte förebygga detta?? Jaa vi är lite tjatiga om att ta det försiktigt i filmen men ni får ta det med en nypa salt!
Såå ta det försiktigt!! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=r7FR6q7nSHc

Halv enarmsarmhävning med stöd. Startposition.
Halv enarmsarmhävning med stöd. Slutposition.Försöker oss på Human Flag!

Det tar på hela kroppen!Detta är riktigt jobbig träning!
Men det är kul att försöka sig på den!

Stå på händer är både kul och bra träning! 

Målet är att kunna göra pushups i denna ställningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar