En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

tisdag 21 maj 2013

Kan man träna bort ryggproblem?

                                                                   Hej på er!

För ca ett halv år började jag känna en smärta i ländryggen, nån vecka senare gick det ner i höften och tillslut ner i tårna.. Benet domnade lite ibland och jag kunde knappt ta på mig strumporna längre! Jag var jävligt frustrerad över min situation. Tjugo år och redan ryggprolblem hur ska det då gå när jag är femtio!? Jag förstod ingenting eftersom jag inte hade trillat eller något sådant konstigt.

Jag tror det hela började när jag jobbade som servitör och belastade min skadade axel, kunde nämligen bara servera med vänstran :P Gick snebelastad i ca två månader och då hamnar kroppen i obalans och det lägger sig fel. Kroppen fungerar ju som en helhet, fel i foten kan göra problem med nacken mm.

Jag gick till Naprapater, de är väldigt kunniga inom sitt område, men de kunde inte hjälpa mig. Det blev snarare värre i min höft/benet.

Jag läste på en del och antog att jag hade fått sk ischias. Ischias nerven hamnar i kläm på något sett och det strålar ner i benet, vilket gör väldigt ont. Det brukar läka ut säger de, men det tar olika lång tid.

Jag började läsa en del i CC 2, börjde köra Trifectan och den hjälpte mig något enormt! L-hold är fantastiskt för ländryggen och höfterna.

Även bryggan är väldigt bra för ländryggen, du blir mycket smidigare och starkare i ryggen.'

Det fantastiska som har hänt är att jag inte känner av någon smärta i höften/benet längre och jag har aldrig varit så smidig i ryggen/höfterna som jag är nu! Ni skulle bara veta vilken skön känsla det är att kunna ta på sig strumporna utan att behöva plåga sig för att dra på dem!

Så jag rekommenderar verkligen Trifectan till alla som vill ha en starkare, smidigare och problem fri rygg!:)

Det fungerar för mig, lär fungera för er också:)

Detta är Trifecta holden! Perfekt efter träningspassen.


/// Gustav Forsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar