En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

söndag 26 maj 2013

1-års Uppdatering!


Eftersom det nu är exakt ett år sedan jag och Gustav började med Convict Conditioning så tänkte vi att det kunde passa sig att göra extra stor uppdatering. Enjoy!Gustav Forsberg


Idag var det ett år sen jag och min polare Lucas Lissner började träna  CC 1.
Det var idag fast för ett år sen som tog vi våra första bilder på våra stela, ofunktionella ryggar, våra otränade ben, våra svaga magar, våra klena nackar mm. Men nu är det stor skillnad från den första dagen, syns kanske inte mycket men det känns i kropp och själ!

Under det senaste året har jag haft en skadad rygg och fått en axel opererad, trodde då att jag var tvungen att lägga ner Convict Conditoning men gick bak några steg och började om igen. Inga problem i ryggen och axeln är 99 % läkt!

Hur kan det vara så? 
De första stegen i CC 1 är som rehab, att göra armhävningar mot en vägg är inte särskilt inspirerande eller kul. Du måste förstå att det är väldigt viktigt att ha den träningen i bagaget så att kroppen förstår vad den ska göra. Efter det gör du armhävningar mot en stol, inte särskilt jobbigt men är väldigt viktigt! Tror du att du kan börja på steg sex i armhävningar och sedan ska klara av en arms armhävningar så kan du gå o lägga dig! Finns kanske några som klarar det, men inte många.  CC 1 hjälper dig att bygga upp en bra grundstyrka, efter steg fem så börjar de bli riktig styrka och du har stor nytta av stegen i början, tro mej!

Min axel läktes bra hos sjukgymnast, men jag tycker att joint circling har hjälpt mig också. Innebär att du snurrar på armarna framåt och bakåt ca tjugo ggr per sida. När du snurrar så ökar du blodgenomströmningen och du smörjer dina leder eftersom du får fart på ledvätskan.

Så här ser joint circling ut.
Progression efter 1 år:


Convict Conditioning 1:


Step 7: Uneven Pullups
Steg 7: Wall Walkning Bridges (Down)
Steg 4: Half Handstand Pushups

Steg 9: Partial Straight Leg raise
Working towards Step 7: Uneven Squats
Steg 5: Full Pushups

Convict Conditioning 2:

One arm bar hang


Front Bridges
Clutch Flag
Resultat: 

Eftersom vi inte tränar för muskelvolym utan för ren styrka, så ser man inte jättestor skillnad rent kroppsmässigt. Däremot känner jag enorm skillnad på min funktionella styrka.

När jag började träna för ett år sedan så hade jag 112 cm runt axlarna, nu är det 120 cm.
Innan vägde jag 69 (152 lb) nu väger jag 72 kg (159 lb) detta i form av muskler.

Jag har utvecklat mest styrka i rygg och axlar, men känner även att jag har fått en riktigt bra grundstyrka i hela kroppen!


25 Maj 2012
25 Maj 2013


25 Maj 2012
25 Maj 2013

25 Maj 2012
25 Maj 2013


Lucas Lissner

För exakt ett år sedan började jag och Gustav träna efter Convict Conditioning. Tanken på att träna för funktionell styrka istället för att träna för stora muskler var nog det som lockade mest. Min skadade rygg var också en anledning till att jag började med denna träningen. 

Nu ett år senare ångrar jag mig inte en sekund att jag började med CC. Hela min kropp är väldigt mycket starkare, starkare än någonsin och jag är mycket smidigare. Största skillnad har jag dock märkt i ryggen och axlarna. 
Min rygg är fortfarande inte helt återställd, jag är fortfarnade ganska osmidigt i ryggen/benen, men jag är smärtfri och jämförelsevis mycket smidigare.

Denna träningen har, förutom att ha gett mig styrka och smidighet, blivit en livsstil för mig, med gemenskap och nya vänner. Det har också öppnat en helt nya värld för mig, en alternativ styrketräningsmetod och tankarna kring detta.


Progression efter 1 år:

Nedan visar jag min progression i de olika övningarna.

Convict Conditioning 1:


Step 7: Uneven Pullups
Step 6: Full Bridge
Step 4: Half Handstand Pushups

Step 8: Hanging Frog Raises
Working towards Step 7: Uneven Squats
Supported Half One-Arm Pushup, working towards Step 8: Half One-Arm Pushup

Convict Conditioning 2:

Clutch Flag 
Front Bridges
One-Arm Bar Hang


Resultat: 

Som sagt, störst skillnad har jag märkt i ryggen och axlarna och det är de ända områdena som man ser egentlig skillnad på. Däremot så har jag ökat i vikt från 79 kg (174 lb) till 84 kg (185 lb), detta i form av muskler. Min omkrets runt axlarna har dessutom ökat från 119 cm till 127 cm.
25 Maj 2012
25 Maj 2013

25 Maj 2012
25 Maj 201325 Maj 2012
25 Maj 2013
Övrigt

Här är lite olika bilder som vi har tagit när vi tränar och försöker testa på nya saker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar