En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

torsdag 2 maj 2013

Magträning och Clutch flag


Torsdag och det är magträning som står på schemat!
Den här sortens magträning är kanon enligt oss, tränar verkligen dom inre magmusklerna som inte alltid är så lätta att komma åt, tränar såklart hela magen men känns extra i dom inre. Plankan är annars bra att köra också, kör typ 2x1 minut i börjar och jobba uppåt. Av leg raise träningn blir du även starkare i ländryggen och höfterna.

Vi körde även lite Clutch Flag idag, filmen ligger på Youtube och förklarar stegvis hur man ska göra!

                                                        http://www.youtube.com/watch?v=lJh5miYfC0Q

Kalle är på steg två, steget heter Flat knee raises. När du ska göra denna övningen så är det viktigt att du gör den kontrollerat och sakta. Ni kanske inte tycker det ser så märkvärdigt ut men man ska göra övningen 3x35! Detta är en bra övning om man ska komma vidare i stegen.

Jag (Gustav) är på steg åtta i Leg raises, klarade stegen denna månaden. Målet var 2x15, ser framemot att börja på nästa steg!!
Sen jag började med denna sortens magträning så har jag blivit mycket starkare och framförallt rörligare i höfter och ländryggen.

Utgångs läget er ut så här.  Håll en stund.


Sänk benen hit, håll en stund.


Slutposition.


                                                                                           

                                                                                                       
                                                                         

steg två, han körde 3x30. Han är i startposition här. Tänk på att ha benen i 90graders vinkel

Slutposition, kom ihåg att köra detta precis som nästan allt annat , kontrollerat och sakta,.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar