En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

onsdag 24 april 2013

Nacke hängning och handstand

Stod på schemat idag!
Kalle har gått vidare i hängning och får därmed börja på steg 2, där man ska hänga i handduk med ena armen. När man hänger ska man tänka på att inte va helt rak i armarna utan dra upp sig lite så att ligamenten inte kommer i sitt yttersta läge och därmed ta skada.

Gustav körde handstand och nacke. Han har gått vidare på ena nackövningen och där med utan att stabilisera med händerna. Nacken ska man ta det försiktigt med. När man tränar nacken är det viktigt att inte köra för tungt, för tungt  menar jag att du är helt slutkörd och har ont i nacken. Skaderisken är då väldigt stor om du tränar så. Jag bryr mig inte om ni gör armhävningar tills ni kollapsar, men knäcker det till i nacken så kan skadan vara så allvarlig att ni kommer ha bestående problem hela livet. Träna lugnt i början det är vårt tips!

Olle körde handstand och gjorde stora framsteg. Han klarade steg 3 där man ska stå på händer i 2 minuter. Det är faktiskt riktigt tungt, så det var mycket bra gjort!

Kalle hänger, 4x20 sek på varje arm. 
Dagens schema:
Kalle: 20x4 sek hängning 2 gånger per arm
25x1 sec frogstand

Gustav: Handstandpushups 2x10
Nacke: 2x20 på rygg och 2x20 framsida

Olle: 2 minuter handstand

Kalle tränar frogstand, steg 2 på handstand! Målet är 1 minut.

Gustav tränar nacken, är riktigt jobbigt!

Viktigt att göra övning sakta och säkert, annars kan man skada sig!

4 kommentarer:

 1. Hej, cool ni tränar enligt CC. Jag tränar enligt CC sedan några år, fast följer inget direkt program. Kombinerar det med lite BJJ 1-2 ggr/vecka + lite rörelse-drillar fån BJJ:n. Väldigt bra på alla sätt. Keep up the good work!
  / David

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att du också tränar enligt CC! Har du klarat alla stegen eller? :) BJJ är det brasilansk jujutsi eller? I så fall förstår jag att det är bra träning! Kul att du hittat vår blogg!
  / Gustav

  SvaraRadera
 3. Vilken grym pullupställning! Finns det beskrivet hur den är byggd?

  SvaraRadera
 4. Nej tyvärr finns det inga beskrivningar. Jag hittade alla höstättor i min gamla lada. Så jag bankade bara ner dem i marken. Om du har en gammal bondgård i närheten så finns det säkert några stättor där som du kanske kan köpa eller få. / Kalle

  SvaraRadera