En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

söndag 7 april 2013

Gustavs träningsprofilTräningsbakgrund:

När jag var ca sex år började jag spela fotboll, men när jag var fjorton år så kände jag att jag vill prova något nytt.
 Jag la ner fotbollen och började på simning! Mina grannar höll på med det så inspiragre... Jag och några kompisar började då på Thaiboxning och MMA! Jag tyckte båda delar var kul, men mma:n tog över.
 Men en vacker dag under träningen så satt jag fast i en kimura, det är ett armlås inom mma:n.. Det sista jag tänkte göra var just det att ge upp.. kraas sa det och ett ligamnet i axeln gick av… Så jag fick lägga av med kampsporten.
Men under mma:n så kände jag hur stark man blev av att bara träna med kroppen.

Under skadeperioden hittade jag Convict Conditioning boken och ja o Lucas började träna så smått. När jag skulle opereras så hade ligamentet nästan vuxit ihop igen pga Convict conditioning träningen! Första stegen i boken är nämligen som rehab.Varför Convict Conditioning?

Jag föredrar convict conditioning för att man tränar bara med sin kropp, man fördärvar inte sin kropp med tunga vikter och sådant som man gör om man tränar med vikter. Det är väldigt rolig träning för man får en väldigt bra kroppskontroll och jag tycker det känns som om kroppen fungerar mer som en helhet. Man blir även väldigt stark genom att träna såhär och det är skonsamt mot kroppen! Kan det bli bättre? Nää tänkte väl det..
 Jag ser bara fördelar med convict conditioning, inga särskilda redskap behövs, en pullups stång kommer du långt med. Du kommer bygga upp en grym grundstyrka som kommer hålla dina leder och ligament i schack hela livet om du tränar någorlunda. Det är ett av mina mål, tränar upp mig så att jag inte ska bli skadad igen och försöka hålla kroppen i trim så länge jag lever!Så här kommer jag lägga upp träningen


Jag kommer köra the big six och sen lägga till några övningar från CC 2. Nacke, vader, hänga och human flag. Jag kommer även att springa två ggr i veckan för att jag vill hålla vikten och kunna klara av de tunga stegen i slutet. Kommer även att spela undervattensrugby två dagar i veckan. Kör alltid Trifecta efter varje träningspass.

Så här kommer mitt styrkeschema se ut:
Måndag: Vader/pullups/hänga
Tisdag: Rygg/Nacke
Onsdag: Handstand pushups 
Torsdag: Leg raise(mage)/Human flag
Fredag: Squats(ben)/vader
Lördag: Armhävningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar