En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

fredag 5 april 2013

Kalles Träningsprofil

Träningsbakgrund:

Har tränat fotboll sedan jag var 6 år och styrketränade lite då och då med fotbollslaget. Men för två år sedan
bestämde jag mig för att bygga upp lite muskler på min 196cm långa kropp och började gå till gymmet 5 gånger i veckan bredvid fotbollen som jag tränade 3 gånger i veckan. Detta gav resultat! jag blev starkare, tyngre och fick bättre kroppskontroll, detta gjorde att jag utvecklades inom fotbollen och blev enligt mig bättre på fotboll än vad jag någonsin hade varit.

MEN sen kom bakslaget. Som vanligt tränar jag fotboll på tisdag, motståndaren slår en passning i sidled och jag sträcker så klart ut mitt ben för att nå bollen. Det blir en vridning på mitt stödjeben och SMACK säger det och sen ligger man plötsligt med ansiktet i marken och äter gräs, korsbandet har gått av och två fotbollssäsonger är bara att glömma bort.
jag fått ett nytt korsband nu och har sammanlagt rehabtränat 4(månader innan operation) + 6 (efter operation), jag har ändå 5 månader kvar innan jag kan stå på fotbollsplanen igen.

 Men hur kommer det sig att korsbandet går av? jag hade ju aldrig varit så vältränad som jag var då.....

Där började ett ny del av mitt liv, "rehablivet". Trodde rehabträning var soft, så var det inte. Fick dra till sjukgymnasten fem gånger i veckan och träna ett och samma ben i en timme. Nu har jag börjat med Convict Conditioning men håller fortfarande på med min rehab tre gånger i veckan.

Varför Convict Conditioning?

Först och främst så tycker JAG inte att det är snyggt med en uppumpad kropp, jag vill hellre försöka få en slank men ändå muskulös kropp som är riktigt råstark.
Jag gillar också att det är skadeförebyggande för jag vet vad man har framför sig om man skadar sig inom idrotten.
Gustav, Lucas och min bror Olle har hållit på med CC ett tag nu så jag har testat de olika övningarna ibland, fan vad roliga de är! Kanske inte de första stegen, men när man har kommit en bit så är det enligt mig mycket roligare än att lyfta tyngder.
Tycker det är mycket Coolare att kunna göra några one-arm pushups än att ta 100 kg i bänkpress.

Hur jag lägger upp min träning

Jag kommer köra "the big 6" och lägga till nacke vader och "hängträning" om du inte vet vad det vi kallar hängträning är så kommer du lära dig det senare. Jag kommer även träna för att komma tillbaka till fotbollen genom att köra 2 löppass plus en träning med mitt lag, där jag tränar bollteknik, spänst och kvickafötter. Sen vet man aldrig, det kanske slinker in ett undervattensrugbypass någon gång under veckan.

Och så här ser mitt styrketräningsschema ut:
Måndag: Pullups/Vader
Tisdag: Rygg (brygga)/Nacke
Onsdag: Handstand/Hänga
Torsdag: Mage/Vader
Fredag: Ben/ Armhävningar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar