En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

tisdag 2 april 2013

Varför denna träningsformen?

Det fanns en tid då vi enbart tränade med vår egen kropp för att bli omänskligt stark. Det fanns inga tyngder, maskiner eller anabola, inget.


På denna blogg får vi lära oss mer om denna konsten av rå styrkaHur kan man säga att man är stark när man inte ens kan lyfta sin egna kropp? Det finns många "biffar" som har stora upppumpade muskler, men hur bra är deras leder och senor tror du? Ska "biffen" göra en "One-leg squat" så kommer säkerligen hans knäligament gå av direkt.

"To become hugely powerful, you don't need weights, cables, fancy machines, or any other crap
that the industry or the informercials are brainwashing you into thinking you can't do without"

Denna träningsform är lika gammal som träningen själv och har skapat stål-smidda krigare i urminnes tider. Kolla bara på statyerna ifrån det antika Grekland och den Romerska tiden. pretty impressive!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar