En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

onsdag 10 april 2013

Lucas TräningsprofilTräningsbakgrund:

När jag var 7 år började jag träningsimma. Jag spelade också lite fotboll, jag valde dock bort fotbollen för simningen vid 12 år åldern. Jag fortsatte simma och blev faktiskt gaska bra, vid 16 års ålder började dock motivationen sjunka, jag tyckte inte att det var lika kul längre. Jag började också gymma då. Ungefär ett och ett halv år senare slutat jag simma och jag och Gustav ville prova något nytt. Det blev MMA. Vid det här laget så hade jag gymmat cirka 1,5 år. Jag hade dock dåliga kunskaper inom just gymträningen så när jag satte igång med MMA:n så protesterade min allt för undertränade rygg med att sträcka sig själv.

 Jag slutade med gymmet och MMA:n, jag klarade inte av det med min rygg och jag började med rehab. 
Jag vet nu att det framför allt var mina dåliga kunskaper inom gymträning som gjorde att jag skadade mig men då lade jag all skuld på gymträningen. Jag visste att jag inte ville börja gymma igen och jag klarade inte av MMA:n så nu började jag leta alternativa träningsmetoder. Gustav hittade Convict Conditioning och jag var fast. I början kombinerade jag min rehab med de tidiga stegen men jag märkte snabbt att CC gav mig så mycket mer än vad min rehab någonsin skulle kunna göra. Nu har jag tränat CC i snart ett år och jag är starkare och smidigare än någonsin men framför allt skadefri.


Varför Convict Conditioning?

I början tränade mest för rehab och för att jag ville prova något nytt. Men efterhand som jag märkte resultat så blev jag mer och mer fast. Efter att jag hade läst hela boken blev jag dessutom ännu mer motiverad, jag gillade verkligen Paul Wades tankar kring äkta styrka. Att träningen dessutom inte bara stärker själva musklerna, utan allt annat runt omkring också, gör ju inte saken sämre.

Hur jag lägger upp min träning:

Jag kör "The Big 6" med en hel del övning från CC 2. Jag kör dessutom Trifectan efter varje pass. Utöver det kör jag en hel del streching då fortfarande är ganska ovig i rygg och ben.

Måndag: Pullups,Vader, Clutch Flag, Underarmar(The Hang Progression/Fingertip Pushups)
Tisdag: Bridge, Nacke
Onsdag: Handstand Pushups
Torsdag: Leg Raise, Clutch Flag
Fredag: Squat, Vader
Lördag: Pushups


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar