En resa mot "RIKTIG" styrka

En resa mot RIKTIG styrka! Här följer ni Kalle, Gustav, Olle och Lucas resa mot "riktig" styrka. Vi kommer utföra en träningsform som är inspirerad ifrån boken Convict Conditioning skriven av Paul Wade. Vi tror stark på denna form av träning då den ska ge otrolig styrka och kroppskontroll, den ska även vara skadeförebyggande. Du blir inte uppumpad utan får mer av en gymnastikkropp och kolla bara gymnasternas styrka, den är ju SJUK. Hur många av de uppumpade killarna på gymmet tror du kan göra en ren "one-arm pullup" ? Träningsformen bygger på det kroppen är skapad att göra, att lyfta sin egen kroppsvikt. Alla fyra har lite olika mål och träningsupplägg med träningen men den beskrivs under våra "träningsprofiler"

Translate

onsdag 3 april 2013

The Big Six MovementsTräningsprogrammet består av 6 olika övningar, dessa är Pushups, Pullups, Leg Raise, Handstand Pushups, Squats och Bridge. De olika övningar är indelade i 10 steg, detta för att man ska kunna bygga upp en grundstyrka innan man ger sig på de senare tyngre stegen. Det finns ett par olika träningsprogram man kan följa, anpassade för olika nivåer, tex nybörjare. Förutom muskelstyrka så stärker man ligament och musklernas samarbetsförmåga, vilket leder till grym kroppskontroll. Man kan sammanfatta träningen som ett sätt att nå grym styrka på ett långsiktigt och framförallt säkert sätt! 


Det är meningen att man ska försöka gå vidare med steget efter en månad. Trots du klarar första nivån direkt så ska du ändå fortsätta månaden ut med samma steg. Vi har märkt att vissa steg nästan är omöjliga att gå vidare på, men då har vi hittat på egna små lösningar för att komma vidare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar